You are currently viewing Praktikus bútorok kis lakásba
Foto: Unplash

Praktikus bútorok kis lakásba

Praktikus bútorok a kis lakásba, azt a kérdést hivatott megválaszolni, hogy miért is pompás dolog kis lakásban élni!

5 bútortípus 5 válasz

Egy-egy kényszer itt is, mint másutt is, inspiráló tud lenni. Valaminek meg kell történni, el kell férni annak ellenére, hogy nem adottak a feltételei.

Tolóajtó:

praktikus bútorok kis lakásba tolóajtó natúr fa felülettel világos háttérrel
foto. Unplash

Akár egy bútornál, vagy egy helyiség bejáratánál alkalmazzuk. Előnye, hogy a nyitáskor nem veszi el a helyet a térből, hátránya, hogy szabad falfelületet kell biztosítani az ajtólapnak. Ezt látható módon is ki lehet alakítani, aminek egy divattá vált megoldása a pajta ajtó. Hangulatos megoldás, ha egybeesik az elképzelésekkel, viszont nem zár pontosan. A nem látható megoldás esetében pedig két egymáshoz ajtólap vastagságnyi távolságra épített fal közé toljuk be a lapot. Vess néhány pillantást egy-két példára! A további részletek megbeszéléséhez, ha szükséged van rá, szívesen konzultálok Veled.

Harmonika ajtó:

Itt, ha kinyitjuk az ajtószárnyat, kevesebb helyet vesz el a térből, és tágas nyílásoknál is lehet alkalmazni, mert nem egyben nyitjuk a szárnyakat, hanem keskeny szelvényekre van felosztva az ajtólap. A sok lehetőség közül, amelyek közül összegyűjtöttem egy néhányat, mindig az adott helyzetnek megfelelő megoldást kell választani. Érdemes szakemberrel egyeztetni, hogy eljussunk az ideális megoldáshoz.

Dobogó:

dobogóágy egy hangulatos tetőtérben

Ezzel a megoldással meg tudjuk duplázni az alapterületünket és egyben létrehozunk egy mozgalmas térélményt is, feltéve ha elegendő a belmagasságunk. Végig kell gondolnunk a biztonságos használatot és ügyeljünk arra, hogy a kritikus részletek megfelelően meg legyenek világítva megelőzendő a balesetet. Duplázhatunk! Itt vannak a példák!

Sarokpolc:

A kisebb falfelületek, sarkok praktikus kihasználása polccal, kis asztalkával, intimitást csempész az összképbe. A kis terekben minden apró gesztusnak nagyobb hangsúlya van, éljünk vele! Ebben a témában is sok példát gyűjtöttem össze. Ha bátorításra van szükséged, itt megtalálsz.

Forgó könyvespolc:

Forgó könyvespols mahagóni fából
httpswww.hushhush.com

Egy szellemes tárolóval nem lesz több helyünk és nem lesz kevesebb tárolnivalónk, viszont bizonyos helyzeteket különös módon tudunk megoldani. Ehhez a könyvespolchoz nincs szükségünk falfelületre, viszont a térből veszünk el helyet, de mivel forgatható, sőt gyakran gurítható bútordarab, így kis helyen is békében együtt tudunk élni vele.

A fenti lista, csak egy egészen kicsi ízelítő. Érdemes megnézni a Pinterest táblámat, amit célzottan ide válogattam össze, annál is inkább, mert egy itt nem említett érdekességek képgyűjtemény is várja, hogy megnézd.

Please follow and like us: