You are currently viewing Kis lakások berendezése
Foto: Unplash

Kis lakások berendezése

Kis lakás - sok holmi

1.A kis lakások berendezése arról szól, hogy kicsi a lakásunk alapterülete, vagy talán sok a holmink, a szobánk méretéhez képest.

kis lakás amiben rendetlenséget okoz a sok régi szerszám
Rendetlen szoba Foto. Unplash

Sokan azokhoz az tárgyakhoz is ragaszkodunk, amelyeket nem használunk nap mint nap. A kis lakások berendezése megpróbálja orvosolni a helyzetet

 

Előfordulhat, hogy gyűjtünk valamit pl.:könyvet, hajómodellt, régiségeket. Összeállítottam egy pinterest táblát a témával kapcsolatban és közben azt jutott eszembe, hogy sok hasonló tárgy egymás mellé, vagy valamilyen rendszerbe sorolva egy nyugalmat sugárzó ritmust eredményez, persze ez akkor lesz kellemes, ha szem előtt tartjuk a tér arányait.

Az életformánk sok tárgyat igényel

hangulatos tanulósarok súrú berendezéssel
Foto: Maria Aarli-Grøndalen

Néhányunknak olyan az életvitele, hogy napi szinten sok tárgyat használ pl. . hölgyek, akik szeretnek választékosan öltözni, a konyhaművészet gyakorlása is nagy helyigényű, a rajzos, kézműves, művészetgyakorló életeket is sok eszköz kell, hogy kiszolgálja, úgy mint zongora, festőállvány stb. Néhány pinterest tábla bemutatja a fentieket. És itt is.

A ma oly divatos, sportos életmód is rengeteg tárgyat igényel. A biciklitől a teniszütőn keresztül az evezőlapáton át a sakktábláig mindennek meg kell találni a helyét.

A minimális tárgyszükséglet racionális elhelyezése is átgondolt munkát és tárolóbútort követel. Szemléltetésül összeállítottam ehhez is egy pinterest táblát.

Hol tároljuk a tárgyainkat?

Az is eldöntendő kérdés, hogy látni akarjuk-e a tárgyainkat vagy esetleg még valami speciális bútor is szükséges hozzá, vagy csak esetenként, szezonálisan kerül szem elé. Ne felejtsük el, hogy a megfelelően kialakított lakókörnyezetünk tükrözi egyéniségünket! Ha lehet bátran vállaljuk fel ezeket! Érdemes megnézni, amit ide válogattam össze. Gondolatébresztő lehet!

Hangulatos nappali, a falat egy bicikli díszíti
Foto: Unplash

Ismeretes, hogy korunk egyik súlyos betegsége a tárgyhalmozás, aminek egy érdekes ellenpontjaként bukkant fel Európában is a Japán Marie Kondo magyarul Konmari szervezési tanácsadó, egyébként TV műsorvezető. Kitalált egy rendszert, a rendrakásra. Számunkra szokatlan fegyelemmel és szigorral készteti minket arra, hogy csak a leglényegesebb tárgyaikat tartsuk magunk körül. Könyve, honlapja, követői is vannak már bőven. https://konmari.com/ A pinteresten is megtalálható

Amennyiben a fentiek megmozgatták a fantáziádat és változtatni szeretnél a lakókörnyezeteden a közreműködésemmel, akkor ajánlom a korábbi bejegyzésemet, vagy szeretettel várom a jelentkezésedet  itt.

Please follow and like us: