You are currently viewing 5 Gyakran használt belsőépítészeti és lakberendezési stílus közül: A rusztikus.mediterán és a vintagne

5 Gyakran használt belsőépítészeti és lakberendezési stílus közül: A rusztikus.mediterán és a vintagne

Forrás: Pinterest

Barátságos, meleg hangulatú terek jellemzőek, amikben megjelennek a múlt, és földrajzi elhelyezkedésből adódó meghatározó elemek, valamint a természetes anyagok, és a hozzá tartozó szerkezeti megoldások, amik a három stílusnál hasonlóak, ezért férnek el egy csokorban.

Kép: http://goumyflo.canalblog.com

A különböző megmunkálású terméskő felületek látványa hűsítő érzést vált ki az emberben, ami a mediterán éghajlati viszonyok jól esik.
A pulton elhelyezett apró tárgyak és a szép virágcsokor megtölti élettel a teret.

Kép: http://ildare.unas.hu)[/caption]

A korábbi példához képest, kicsit régies hangulatot idéző megoldás a mai korra hangolva.

Kép:http://www.designsponge.com)[/caption]

A beépített többféle faanyag egyenként megkülönböztetett anyagszerűségének kihangsúlyozásával a használati tárgyak egyszerűségével egy korszerű példája a rusztikus stílusnak.
A fenti stílusok főbb jellemzői: Leggyakoribb a természetes anyagok felhasználása, saját valóságukban, természetközeli környezetben, esetenként annak hangsúlyozásával.
Ha öltözködési stílussal akarjuk párhuzamba állítani: sportosan elegáns, vagy bő, nőies kicsit népies az „indiaival” kacsingató hangulat jut eszünkbe.
Szakértői tanács: A vidéki élet iránt vonzódó családok számára telitalát minthárom irányzat. Ráadásul praktikus is látható elérhető helye van a tárgyaknak, örömét lelhetik benne a felhasználók. Nincs görcs a levegőben, kellemes baráti együttléteknek, családi beszélgetéseknek kínál lehetőséget.
Megjelenés eszközei:. A felhasznált anyagok természetének hangsúlyozása,pl. a fa erezete, gyékény vessző ,valamint durva szövésű textilek alkalmazása jellemző. Világos,természetes színek teszik derüssé otthonossá az enteriőröket. A használati tárgyak díszítőelemként egészítik ki az összhatást.

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?