You are currently viewing Vitamin, de nem csak a szájon át
Forrás: Unplash

Vitamin, de nem csak a szájon át

Szabadság otthon, a járványveszély ideje alatt is 2.rész

Az előző bejegyzésben, a színekkel, a fényekkel, a tárgy együttesekkel alakítottunk ki olyan alkalmi csendéleteket, amelyek jelentősen befolyásolják a hangulatunkat.

Design: Kiss Julia Fotó: Baranyai Dóra

Ezt a sort folytatva, most a természetet gondoltam becsempészni a közvetlen környezetünkbe. Az ismert, hogy az állatok közelsége jót tesz a lelkiállapontunknak, más módon ugyan, de örömöt jelent a növényzet közelsége, és annak a megfigyelése is.

Az a lehtőség kínálkozik Ilyenkor a tavasz közeledtével, hogy csíráztassunk, vagy vásárolt virágokkal újabb színeket tartsunk a közelünkben.

Design: Kiss Juli Foto: Baranyai Dóra

A csírák, nem csak gyönyöködtetnek a könnyen nyomonkövethető fejlődésükkel, hanem gazdag vitamintartalmukkal jó élettani hatásuk is van. Így átsegíthetnek minket a közeledő tavaszi fáradtságon, és virus feelingen.

Egyszerűen tudunk új növény fejleszteni úgy, ahogy azt nem is gondolnánk! Bizonyos zöldségfélék eddig hulladéknak hitt részeit egy kis gondokodással új növénnyé lehet fejleszteni, ami nem mellesleg hangulatjavító lakásdekoráció lesz.

Forrás: Unplash
Design, Foto: Kiss Juli

Ezeknek a tárgyi feltételeit érdemes igényesen kialakítani, és akkor nagyjából egy átlag lakással stíluskompatibilisek tudnak lenni. Egyszerű kaspokat csíráztató edényeket lehet venni, vagy házilagosan készíteni.

Egy fehér bögre cicabajusz van ráfestve és fű van beleültetve, mellette ül egy foltos cica

Meg lehet célozni a humort. Miért is ne? Nem csak a szavainkkal csalhatunk mosolyt az arcunkra. Előfordulhat, hogy a kezünk között kialakuló fejlődés inspirálólag hat ránk, és új gondolatokat ébreszt bennünk. A gyerekek társasága jó hatással lehet az alkotókedvre, és még kellemes időtöltést is eredményezhet.

Az öncélú szépség is növeli a jó közérzetünket.A lakásunk berendezésével a saját életérzésünket tudjuk megfogalmazni , de befolyásolni is tujuk azt, mert visszahat ránk a környezetünk. Hasonlóan az öltözködésünkhöz.

Tipp!

Ha tetszett a bejegyzés és az otthoni rendezkedésben elakadtál, akkor szívesen ajánlom a figyelmedbe az Ötletelés című ajánlatomat.

ötletelés csomag címlap
Please follow and like us: