5 Gyakran használt belsőépítészeti és stílus közül: A Modern

Világos áttekinthető berendezés kevés dísztárggyal. A fehér fal előtt van egy szürke kenapé világos párnákkal. A szürkén és a fehéren kívül még mohazöld szín szerepel. Az egyik párna és egy váza viseli ezt a színt. Ezen kívül még világos natúrfa színtnét alkalmazták, A dohányzóasztal és az állólampa lámpa viseli ezt a színt.

Foto: Pinterest

A gyökerei a Bauhaustól a skandináv környezetkultúráig földrajzilag több helyről , időben az utóbbi 100 évből eredeztethető. Szellős tágas terek, síma, de nem feltétlenül egyenes vonalú tárgyak jellemzik. Domináns esetleg mintás bútorkárpit, nyitott polcok, dísztárgyak alkotják a nyugalmas összképet.

Ha öltözködési stílussal akarnám párhuzamba állítani, akkora sportosan elegáns viselet és a szövet kosztümök, kötött ruhák, blézerek jutnak eszembe.

Főbb jellemzők: Nagyvonalúság, letisztult, kiforrott vonalvezetés, drága igényes anyaghasználat.

Szakértői tanács: Olyan család számára reális választás, akiknek lehetőségük van szellősen elhelyezett igényes kialakítésű tárgyak között élni és módjuk van ezeket megfelelő módon karban tartani is, hisz a berendezési tárgyak igényes kialakításának jelentős szerepe van. Ez a kötelezettség cserében azt a lehetőséget kínálja fel tulajdonosának, hogy gondos körültekintéssel kisebb gesztusokkal pl. új kárpitozással, felületkezeléssel fel lehet frissiteni ezeknek a bútoroknak a megjelenését.

Acélcsővázas ülőbútorok, bőr kárpitozással. Pihenőszék, konzolos szék: Mies van der Rohe 1929  forrás:http://catesthill.com/2019/02/28/get-the-look-bauhaus-interiors-24-bauhaus-inspired-designs/ Megjelenítés eszközei: A harmóniájában nyoma sincs a szimmetriának, hanem a gondosan kiegyensúlyozott arányok alkotják. Előszeretettel használták a geometrikus formákat díszítőelemként

Kép forrása:Pinterest

Multszázad közepi hangulat átfogalmazása napjainkra.Világos derűs hangulat letisztult színekkel

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?