Lakásvilágítás 2. a mozgatható fényforrásokról

Ez a hobby a lakásvilágítás. Amikor könnyen mozgatható fényforrást veszünk kézbe, különbözöképpen helyezzük el, láthatjuk, hogy milyen sokféle eredménye tud lenni, annak, ha változatosan világítunk egy térben.

Asztali lámpa hangulatos mosern környezetben
Hangulatos modern lámpa

…. most, hogy többet vagyunk otthon, és hamar sötétedik is, így egy újabb hobbynak hódolhatunk! Érdemes élni a lehetőséggel! Ez a lakásvilágítás!

Fokozza a lehetőségeket, hogy ezek a tárgyak, a világítótestek, sokszor nem csak fényforrások, hanem egyben egy gyönyörködtető tárgyak is, amelyek a fénytől életre kelnek.

Az akkumulátorral működő lámpák könnyen mozdíthatóak, és több új funkcióval látták el azokat. Kapható olyan asztali lámpa, amin telefont lehet tölteni, mutatja az időt és a hőmérsékletet. Nem szabad idegenkedni ezektől, a nem feltétlenül a hangulatot fokozó funkció kapcsolatoktól. Gondoljunk a mobiltelefonunkra, nem hittük volna, hogy személyes tárgyunkká válik, kiszolgálva a saját igényeinket !

Lehet, hogy ezek a többfunkciós lámpák is egy korábban nem létező igényt illetve érzékenységet fognak bennünk kialakítani a világítással kapcsolatban.

Az asztali lámpáknál is, mint mindenütt az arányokra érdemes odafigyelni. Csak egy példa: nagyvonalú dolog egy alacsonyan, elhelyezett fényforrás, de csak akkor, ha bőséges távolságtartással ülünk le tőle. Előnytelen dolog lenne alulról megvilágítani az arcunkat. Ügyelnünk kell arra is, hogy olyan lámpabúránk legyen, ami megakadályozza, hogy vakítson a fényforrás!

A rejtett fényforrásokkal is különleges hangulatokat valósíthatunk meg. Ha most nincs is mód vendégeskedni, akkor is ünnepélyessé tehetünk egy délutánt, vagy estét szép zenével, és egy gondosan kialakított hangulatvilágítással, fényeffektussal.

Mint már sokszor, így most is segítségül hívhatjuk a növényeket is egy szép kialakításhoz. (Növényekről más szempontból egy korábbi bejegyzésben már írtam, itt lehet megtalálni.) Egy páfrány, ha kiemelt megvilágítást kap, már önmagában esztétikai élményt nyújt, természetesen szem előtt tartva az igényeit. Ez a megoldás ott kézenfekvő, ahol egyébként is kevés a természetes fény, így a szükséges kiegészítés válik élménnyé.

Alkalmazhatunk a világításunkhoz zöld falat, aquapóniát, terráriumot, de ezeknek hideg a fényük, ezért gondoskodni kell valami olyan kiegészítésről, ami meleget sugároz. Ez lehet akár egy mécses vagy gyertya, vagy valami meleg színű dísztárgy.

Éljünk ezekkel a lehetőségekkel, mert kellemes szórakozás és barátságos időtöltés!

A képek forrása: Unplash és Pinterest

Tipp!

Ha tetszett a bejegyzés és az otthoni rendezkedésben elakadtál, akkor szívesen ajánlom a figyelmedbe az Ötletelés című ajánlatomat.

ötletelés csomag címlap
Please follow and like us: