5 Virágcserép felöltöztetve

Készüljünk az őszre!

Itt az ideje, hogy készülvén a borongós téli hangulatra, egy pár virágcserép segítségével egy kis frissességet vigyünk az otthonunkba.

A növényeket rendszerint cserépben tároljuk, de újabban már csak nevében cserép, mert műanyagból van. Ez csak arra elegendő, hogy haza vigyük az új szerzeményünket, mert nem tartja meg a nedvességet, és ezért nagyon gyorsan kiszárad a növény. Túl könnyű is, és így könnyen fölborulhat.

Használjuk ki a virágcserép diszítő lehetőségeit!

1. Általában úgyis át kell ültetnünk a növényünket vásárlás után, tehát érdemes a környezetbarát agyag cserepet választani. Nézzük a lehetőségeket!

Minden tárgynak van formája, stílusa, és így módunk van megformálni, egy számunkra kedvező összképet . További példákat is kerestem!

2. Pár szempont segítségével elérhetjük azt, hogy egész télen örömet okozzon nekünk a növényünk. Ráadásul még ujrahasznosított alapanyagban is gondolkodhatunk!

Ha kevés hely áll rendelkezésünkre, valószínű kicsi növényt érdemes beszerezni ,és annak megfelelő méretű tárolót. Ebben az esetben nyugodtan alkalmazhatunk erősebb színt, szokatlanabb megoldást, harmonizálva a növényünk színével formájával, természetesen a növény számára is megfelelő mikroklímát megteremtve. A képen egy konzervdoboz újrahasznisítására látunk példát. Ügyelnünk kell arra, hogy a doboz alján legyen egy kavicsréteg, amely megakadályozza, hogy a gyökereknél pangjon az öntözővíz.

3.Ha betonnal szeretnénk dolgozni, ami egy hálás technológia, akkor csak az a dolgunk, hogy keressünk egy sablonnak megfelelő tárgyat, és már önthetjük is!

Díszíthetjük, szalvétatechnikával, vagy festéssel, de gyönyörködhetünk a beton szépségében is.

Természetesen belülről ki kell bélelni , mert csúnyán átszivárogna a víz a földből. Itt is alul egy kavicsréteg segítségével meg tudjuk gátolni, hogy a gyökerekig érjen a locsolóvíz.

4. A hagyományos kerámia kaspo is jó szolgálatot tesz. Sok esetben nagyobb méretű növényeknél alkalmazzuk, a kivitelezés nehézségei miatt

Színét, méretét érdemes a szoba összképére hangolni,egyrészt fokozni tudjuk a lakás barátságos hangulatát, másrészt ez egy olyan eszköz, amit könnyen lehet változtatni, és így, ha már egyhangúnak érezzük a környezetünket, akkor az új szín segítségével , örömet okozhatunk magunknak és a családunknak. Hasonló dolgokról egy korábbi bejegyzésemben már írtam.

5. A színezett és egyéb kiegészítőkkel, szoborral ellátott tárgy együttes, már önálló világot tud megteremteni . Éljünk ezekkel a lehetőségekkel!

Az alábbi példákon láthatjuk, hogy egy kis mintátázattal felidézhetünk egy stílust . Az apró szobrok már szinte egy erdei történetet mesélnek el nekünk.

Mire megérkezik a borongós idő, mi már örizzük otthonunkban a derűs hangulatot!

Az összes fotó forrása: Unplash

Please follow and like us: