You are currently viewing Beszélgessünk egymással, ha már úgyis otthon vagyunk !
Foto: Unplash Guillermo Nolasco

Beszélgessünk egymással, ha már úgyis otthon vagyunk !

Barátságos nappali a falon egy TV vel, ülőgarnitúrával
Barátságos nappali

Nem bolygatom ebben a bejegyzésben a meghitt társas együttlétre leselkedő „szörnyeket”, mint a TV, vagy a mobiltelefon.
Inkább az ideális feltételeket járom körbe, hátha elég  erejük van a felsorakoztatott belsőépítészeti eszközöknek ahhoz, hogy távol maradjon a családon belüli elidegenedés.

Foto: Unplash Guillermo Nolasco

Vajon oldottabbá teszi a beszélgetés légkörét, ha közben lehetőségünk van mást is csinálni?
Lehet, hisz eleink családi-társasági élete is a tűzrakáshoz, és a konyhai munkálatokhoz kötődtek, vagy a szellemi munkát nem igénylő kézimunkához.

KÉNYELMES ÜLŐBÚTOR

Elsősorban fontos, hogy megfelelő számú kényelmes ülőbútorunk legyen  jól elhelyezve. Ha nem ideális az ülőgarnitúránk kényelme, akkor párnákkal egy kicsit ellensúlyozni tudjuk ezt a hiányosságot, ami nagyon fontos, mert a meghittségnek fizikai feltételei is vannak! A család összetételétől függően egy-, két-, háromszemélyes kanapé, illetve fotel használatos.

Hallgassunk a komfortérzetünkre, amikor leülünk! Nyilván a bizalmas beszélgetéshez egymás mellé ülünk és ha egy távolságtartó alkalmat tervezünk, akkor egymással szembe és a köztes esetek értelemszerűen alkalmazandóak.

Az állatokhoz hasonlóan, az embernek is van saját, egyéni légbuboréka, amit magával hord, ez a személyes zónánk.
Intim zóna (0-45 cm között) családi baráti kapcsolat
Személyes zóna (45-120 cm között) pl.: munkahely
Társadalmi zóna (120-360 cm között) pl.: idegenek között
forrás: http://www.lelkititkaink.hu/testbeszed_terhasznalat.html

Foto: Unplash Helena-Lopes

MEGFELELŐ FÉNYVISZONYOK

A nappali fényviszonyoknál jó hasznát vesszük az árnyékolónak, vagy függönynek, hogy senkinek se kelljen vakító fénnyel szembe ülni. Mindenkinek a ülőhelyéről nézve azonos legyen a fény minősége és intenzitása.

Foto: Unplash
Foto: Unplash
Foto: Unplash Malik Shibly

Ha már nem szűrődik be természetes fény, kerüljük a központi, általános világítást! Inkább helyi fényforrásokat alkalmazzuk,  minél többfélét, annál gazdagabbá válik az összhatás. A könnyen mozdítható asztali lámpákkal és állólámpával alkalmanként újabb és újabb fényeffektusokat hozhatunk létre. Kiegészíthetjük az egészet mécsesekkel gyertyákkal, mindig szem előtt tartva a biztonságot. Természetesen a fényforrás ne vakítson, és barátságos fényű legyen.

KIEGÉSZÍTŐ BÚTOROK

Oldottá teszi még a légkört, ha több kisebb lerakófelületet, asztalt használunk, ezek elhelyezése is izgalmassá teszi a teret.

Foto: Unplash
Design: Luke Edward Hall Foto:Fotó: Rebecca Reid

LAKÁSTEXTILEK

A lakástextilek, így a szőnyeg, a párnák, meghittebbé teszik a hangulatot, amit a tudatos színválasztással fokozhatunk is, ha nagyobb térben gondolkodunk, akkor a keletkező hangokat is tompítják.

Foto:Unplash S-Laiba-Ali

NÖVÉNYEK

Kicsit ünnepélyesebbé tehetjük a légkört egy szép kaspóban, vagy vázában elhelyezett virággal.

Foto: Unplash Greg-Rivers-Upek

Szívből ajánlom a fenti eszközöket, mert könnyen megvalósíthatóak, és az eredmény örömet okoz! Tudjuk, az ördög a részletekben lakozik!

Tipp!

Ha tetszett a bejegyzés és az otthoni rendezkedésben elakadtál, akkor szívesen ajánlom a figyelmedbe az Ötletelés című ajánlatomat.

ötletelés csomag címlap
Please follow and like us: