5 Gyakran használt belsőépítészeti és lakberendezési stílus közül: Az eklektikus és spontán stílus

Eklektikusan berendezett nappali sarok. Forrás: Pinterest

Az amúgy nem túl nagy jelentőséggel bíró bútordarabokat , a nyitott polcokon elhelyezett tárgyak és növények teszik hangulatossá.
Vannak olyan nagy hatással bíró terek, amelyeknek nem a részleteiben vannak az értékek, hanem az egésznek van egy olyan kisugárzása, ami magával ragadja a szemlélődőt. Apró mozaikokból áll össze az egész, amiket innen-onnan kaptunk, örököltünk, vásároltunk és a mi személyiségünk kapcsán, a mi „kedvünkért” alkotnak egy saját stílust.

Eklektikus hálószoba

Barátságos spontán berendezéű hálószoba. Általában a fehér falak, „szóhoz engedik jutni” a berendezési tárgyakat. A világos textilek és a sötét bútorok egyaránt jól érvényesülnek. A mozgalmasságot a színes tárgyak, a könyvek és a képek alkotják. Elhelyezésük gyakran változik a használatuktól függően. Így a tárgyak aktualitása látszik az elrendezésen és ez némi frissességet kölcsönöz a tér hangulatának.
Ezek az enteriőrök velünk együtt fejlődnek, alakulnak. Különböző helyről sokféle korú, anyagú, értékű tárgyak alkotják az egészet. Ami közös bennük, hogy mi választottuk magunk mellé.

Forrás: Pinterest

Egyszerű átgondolt kialakítás látszik a képen. Figyelemre méltó, hogy három domináns színre építi föl az összhatást : ezek a fehér fal, a natúr fa bútorok, és a piros szőnyeg. A barátságos intim hangulatot a sok apró színes tárgy mozaik szerű összhatásának köszönhetjük.
Ha öltözködési stílussal akarjuk párhuzamba állítani, akkor általánosan igényes, nem harsogóan divatkövető, alkalomnak megfelelő öltözködéshez hasonlítanám.
Főbb jellemzői: Aprózott, részletgazdag felületek, sok apró tárggyal. Zömében nemes anyagokból, igényes kidolgozással, de ugyanakkor inkább eszmei értéket sugároznak mind sem az anyagit.

Egyetemista albérlete Forrás: Pinterest

Spontán berendezések. Ilyen mindenkinek lehet, nem pénz kell hozzá, hanem egy kis jókedv és némi ügyesség.

Szakértői tanács:  Ez a stílus nem választás kérdése. Ezt hagyjuk kialakulni folyamatosan. Akkor érdemes a lehetőséget látni benne, ha nem akarunk mindenáron „rendet rakni”. A harmóniát egy egy elem hangsúlyozásával fokozhatjuk.( színek, textilek, világítás) .

Megjelenítés eszközei: Sok tárgy egymáshoz rendelése egyéni szempontok alapján. Szabadságot sugárzó hangulat. A korábbi példához képest ez a megoldás kicsit provokatív a szokatlan megoldásoknak köszönhetően.

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?