You are currently viewing iroda otthon

iroda otthon

A világjárvány kapcsán közelebbi kapcsolatba kerülhetünk az otthoni környezetünkkel. A külső benyomások lecsökkenésével óhatatlanul elmorfondírozunk lakásunk már eddig megszokott részletein.

Otthoni munkahely

Gondolatébresztőnek egy-két híres író legendás munkakörülményei közül idézek néhányat:

Agatha Christie

A krimi koronázatlan királynőjének nem volt íróasztala. Állítólag leghíresebb műveit otthona konyhájában vagy épp hálószobájában írta, illetve különböző hotelszobákban.

John Steinbeck:

Az Egerek és emberek Pulitzer- és irodalmi Nobel-díjas írók alighanem grafomán lehetett: írógép helyett a kézírást részesítette előnyben. Az asztalán mindig volt 12 darab tökéletesen kihegyezett ceruza – enélkül hozzá sem fogott az íráshoz.

Hemingway

Hemingway írógépe – a legenda szerint – alig fért el az íróasztalán, úgy tele volt pakolva könyvekkel. Ráadásul leülni sem nagyon tudott, így általában állva gépelt.

Honoré de Balzac

A francia író állítólag komoly kávéfogyasztó volt: napi ötven csésze fekete volt az adagja. Rendszerint éjjel írt, de volt olyan is, hogy egyhuzamban 15-20 órát, vagy többet is alkotott.

Forrás:

Próbáljuk megfogalmazni a saját legendánkat a fentiek tükrében, a mai körülményeknek megfelelően! Igyekezzünk átgondolni a példák derűjével, de pontosan, leltár szerűen, hogy a munkavégzésünknek hol a helye a lakáson belül. Segítségképpen lásunk néhány szepontot!

Ha ügyvédként, vagy könyvelőként dolgozunk nyilvánvalóan más kialakítást igénylünk mintha coachként. Amikor az érzéseinkről beszélünk a kényelmesebb körülmények jobban segítik a munkánkat. Ilyenkor egy kárpitozott ülőbútor felel meg a célnak egy dohányzóasztallal. Műszaki tervek, jegyzőkönyvek fölött, inkább széken ülve tárgyalóasztal mellett érezzük magunkat komfortosan.

Figyelmedbe ajánlom néhány, a témába vágó korábbi bejegyzésemet és videómat. Az egyik bejegyzés a monitor megfelelő elhelyezéséről szól, a másik pedig az íróasztal elhelyezésének szempontjairól.

Tipp!

Ha tetszett a bejegyzés és az otthoni rendezkedésben elakadtál, akkor szívesen ajánlom a figyelmedbe az Ötletelés című ajánlatomat.

ötletelés csomag címlap

Graphic Design

Sokan dolgozunk otthonról úgy, hogy nélkülözzük a szükséges tárgyi feltételeket és még a családi kötelezettségeket is el kell látni. Érdemes végiggondolni a munka stílusunkat a hozzá tartozó feltételekkel.

Please follow and like us: