You are currently viewing 2 betű, a monogram személyes üzenete

2 betű, a monogram személyes üzenete

Az ünneplésnek szerves része a közös ünnepi étkezés, aminek velejárója a menün kívül az, hogy elővesszük a kitüntetett alkalmakra félretett, vagy megvásárolt tárgyainkat, eszközöket. Közeledvén ezekhez a csodálatos, de háziasszonyt próbáló megmérettetéshez, elkezdtem felidézni magamban az ehhez kapcsolódó emlékeket. Előkerülnek azok a tárgyak, amelyek magukon viselik a nevezetes 2 betűt, a monogramot, annak személyes hangulatával, és üzenetével.

Ma, amikor annyira nagy hangsúly esik a formákra, teljesen háttérbe szorul a személyes üzenet.

Számba véve az itt-ott látott szép képeket ráébredtem, hogy mennyire sajátos kisugárzása van a monogrammal ellátott használati eszközöknek. (Valószínű, hogy ezek gyökerei a népi kultúrából származnak, ahol a tárgyak megjelenése messze túlmutatott a használati funkciókon.)

Üzletekben temérdek mennyiségű karácsonyi díszt lehet kapni, színárnyalatok szerint csoportosítva, amiket bárki, bárkinek adhat. A színek megválasztása lehet egyedül személyre szóló, de mindnyájan ismerjük azt az érzést, hogy csak pont az hiányzik a bőséges választékból, amire szükségünk lenne, akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy valami egészen egyszerű dolgot szeretnénk.

Most, amikor egy kicsit elszigeteltek vagyunk, és lehet, hogy kényszerűségből több időnk is van, próbáljunk meg a hátrányokból valahogy erényt faragni!

Talán több figyelem jut a részletekre, ezért segítségül mellékelek egy segítséget a szabályos terítéshez.

Az együtt töltött idő mindennél többet ér, ezért az ajándékozás körüli titokzatosságot nem érintve, a készülődést a terített asztal előkészítésével is kibővíthetjük. (Ha valaki lemaradt az előző bejegyzésemről, annak mondom, hogy csatoltam néhány letölthető egyszerű karácsonyfadísz szabásmintát, ami a terítékeket is díszítheti.)

Arra gondoltam, hogy az előzőeken kívül, hasonlóan a monogramos tárgyakhoz, névre szóló terítékeket készítsünk, amik megszólítanak Valakit, ha ott tud lenni, ha nem. Akár egy-két mosogatást kibíró díszítést is alkalmazhatunk, olyan tárgyakon, amelyek önmagukban nem jelentenek komolyabb értéket. A képen üvegre rajzoltam alkoholos filccel.

Ha körültekintően gondolkodunk, akkor egészen biztos, hogy a mostani Karácsony másmilyen lesz, mint a megszokott, kicsit kénytelenek leszünk visszafogottabbak lenni, valószínűleg kevesebben fogjuk körül ülni az ünnepi asztalt. Szerencsés esetben egészségesen, szeretettel teli légkörben.

Ahhoz szeretnék kedvet és ötleteket adni, hogy azért igyekezzünk a legjobbat kihozni ebből a helyzetből. Akár egyedül is szépen terítsünk meg az ünnepi vacsorához, és készítsük el az ünnepi ételeinket!

Tipp!

Ha tetszett a bejegyzés és az otthoni rendezkedésben elakadtál, akkor szívesen ajánlom a figyelmedbe az Ötletelés című ajánlatomat.

ötletelés csomag címlap
Please follow and like us: