Iskolakezdés a sok ötösért!

Vége a nyárnak itt az iskolakezdés!

Minden ősszel, iskolakezdés idején fordul velünk egyet a világ, mert a nyári szabadságunkat fölváltja a fegyelmezettebb élet. Megboldul a világ, mindenki keresi a helyét.

Némelyek nyüzsögnek. mások pedig kénytelenek félre állni a nyüzsgők útjából. Ennek a világnak kell lecsendesedni otthon és egy jól szervezett renddé kell átalakulni.

Foto: Unplash

Ez az életérzés mindenkit érint, ha fiatalok vagyunk, ha szülők nagyszülők vagyunk, de ha egyszerűen utcán tömegközlekedéssel közlekedők, vagy boltban vásároló emberek vagyunk.

Sok örömöt is okozhat az iskolakezdésre való készülődés

Szerencsére ez a feladat örömet is tud okozni. Előtérbe kerül sok új könyv, füzet, és íróeszköz, az iskolakezdés kapcsán, viszont kicsit háttérbe szorulnak a nyári játékok, amik úgyis rendszerint nagyobb méretűek, lakáson belül úgysem használhatóak.

Az iskolakezdésre megnőttek a gyerekek, vajon a bútorok is?

Az íróasztal és egy hozzá tartozó szék a legfontosabb berendezési tárgy, persze megfelelő tárolási lehetőségekkel együtt. A növekvő gyermek fizikai adottságai szem előtt tartásával lecsökkenthetjük bizonyos betegségek előfordulásának a valószínűségét. Ilyen a gerincferdülés és látásproblémák. Érdemes körültekintően választani, és körülnézni, hogy más hogyan oldja meg a feladatot?

Van egy egészséges és játékos ülőbútor is, amit tanuláshoz, munkához lehet használni és szeretik a gyerekek is. A testmagasság függvényében kell megválasztani a méretét. Apró lábai vannak, amik kicsit stabilizálják a használatot, de a pici egyensúlyozó mozgás következtében erősíti a hátizmot, így segítve a helyes testtartást. Foto:Internet

A tanulóasztal világítása

Ne vakítson, se a fényforrás se a papírról visszaverődő fény. Tehát a lámpaernyőnek bőségesen takarnia kell a fényforrást az asztalnál ülő ember szemmagasságához képest. Ezt a követelményt állítható burájú lámpával tudjuk biztonsággal teljesíteni. A lámpa által kibocsájtott fénysugarak visszaverődnek az asztal felületéről ugyanabban a szögben, mint ahogy az asztallapsíkját elérték. Ezeknek a fénynyaláboknak nem szabad a szembe közvetlenül bejutni.

Az íróeszközt világítsa meg, ne a kezünket. A kéz árnyéka ne az írásra vetítődjön. Gyakran halljuk, hogy mindig balról jöjjön a fény, a balkezesek esetében pedig fordítva. Érdemes több lámpát égetni a helyiségben, hogy ne legyenek nagyon kontrasztosak a fényviszonyok.Itt néhány gondolatot találsz az otthoni munkahely kialakításához

Végül, de nem utolsó sorban a készülődés tervezgetés akkor az igazi, ha az a gyarmekkel együtt történik.!

Please follow and like us: