You are currently viewing Iskolakezdés a sok ötösért!
Foto: Unplash

Iskolakezdés a sok ötösért!

Vége a nyárnak,

Elkezdődött az iskola!

Nevető kisfiú, boldogan olvas
Foto: Unplash

Minden ősszel, iskolakezdés idején fordul velünk egyet a világ, mert a nyári szabadságunkat fölváltja a fegyelmezettebb élet. Megbolydul a világ, mindenki keresi a helyét.

Némelyek nyüzsögnek. mások pedig kénytelenek félre állni a nyüzsgők útjából. Ennek a világnak kell lecsendesedni otthon és egy jól szervezett renddé kell válnia.

Ez az életérzés mindenkit érint, szülóként nagyszülőként egyaránt, vagy ha csak kilépünk otthonunkból.

Szerencsére ez a feladat örömet is tud okozni. Előtérbe kerül sok új könyv, füzet, és íróeszköz, az iskolakezdés kapcsán, viszont kicsit háttérbe szorulnak a nyári játékok, amik úgyis rendszerint nagyobb méretűek, lakáson belül úgysem használhatóak.

Rendetlen fiók képe
rendbe rakott fiók képe

Az iskolakezdésre megnőttek a gyerekek, vajon a bútorok is?

Az íróasztal és egy hozzá tartozó szék a legfontosabb berendezési tárgy, persze megfelelő tárolási lehetőséggel együtt. A növekvő gyermek fizikai adottságai szem előtt tartásával lecsökkenthetjük bizonyos betegségek előfordulásának a valószínűségét. Ilyen a gerincferdülés és látásproblémák. Érdemes körültekintően választani, és körülnézni, hogy más hogyan oldja meg a feladatot?

Gyerekbútorok méretezése

Van egy egészséges és játékos ülőbútor is, amit tanuláshoz, munkához egyaránt lehet használni és szeretik a gyerekek is. A testmagasság függvényében kell megválasztani a méretét. Apró lábai vannak, amik kicsit stabilizálják a használatot, de a pici egyensúlyozó mozgás következtében erősíti a hátizmot, így segítve a helyes testtartást. Foto:Internet

145 - 155 cm 45 cm 155 - 165 cm 55 cm 165 - 180 cm 65 cm 180 - 190 cm 75 cm 190 cm felett 85 cm

A tanulóasztal világítása

Ne vakítson, se a fényforrás se a papírról visszaverődő fény. Tehát a lámpaernyőnek bőségesen takarnia kell a fényforrást az asztalnál ülő ember szemmagasságához képest. Ezt a követelményt állítható burájú lámpával tudjuk biztonsággal teljesíteni. A lámpa által kibocsájtott fénysugarak visszaverődnek az asztal felületéről ugyanabban a szögben, mint ahogy az asztallapsíkját elérték. Ezeknek a fénynyaláboknak nem szabad a szembe közvetlenül bejutni.

Az íróeszközt világítsa meg, ne a kezünket. A kéz árnyéka ne az írásra vetítődjön. Gyakran halljuk, hogy mindig balról jöjjön a fény, a balkezesek esetében pedig fordítva. Érdemes több lámpát égetni a helyiségben, hogy ne legyenek nagyon kontrasztosak a fényviszonyok.Itt néhány gondolatot találsz az otthoni munkahely kialakításához

Foto: Unpéash
Foto: Unplash

Végül, de nem utolsó sorban a készülődés tervezgetés akkor az igazi, ha az a gyarmekkel együtt történik.!

Ha változtatni szeretnél, vagy új lakásba költöztél és elekadtál az otthonod kialakításában, akkor keress bizalommal!

Please follow and like us: