Tv nézés ünnepek után karantén alatt, kényelmesen
Nagy belmagasságú világos lakásban elhelyezett nagy képernyőjű tv. Az esti fényviszonyokat az állólámpa teszi kellemessé

Tv nézés ünnepek után karantén alatt, kényelmesen

Hová helyezzük el a képernyőt?

Az ünnepi készülődés után, a szokatlan ünnepet követően, egy kis üresség van körülöttünk, amit közös séta, és társasjáték után, tv nézéssel tölthetünk ki. Érdemes elidőzni a tv képernyő elhelyezésének szempontjai mellett, mert vannak olyanok is, amik könnyen megvalósíthatóak.

Először gondoljuk végig! Kik? Hányan nézzük? Hol? Nappaliban? Külön szobában? Mekkora tv kell nekünk? Milyen távolságból nézzük?

Célszerű, figyelembe kell venni, hogy csak mellékesen nézzük-e, és közben olvasunk, beszélgetünk, kézimunkázunk, vagy „nézünk, mint a moziban”, tehát nem foglalkozunk mással? A lényeg az, hogy a látvány élvezetes legyen, és a szemünket se terhelje túlságosan. Rendszerint egy ülőgarnitúra és egy dohányzóasztal kapcsolódik a készülékhez, és némi lerakó felület.

Fontos, hogy közösen használt helyiségben legyen. Nem javasolják a szakemberek , hogy hálószobában, gyerekszobában, és hogy egyénenként mindenkinek a családban külön legyen tv készüléke , mert az elszigetelődéshez vezet.

Vigyázzunk a szemünkre!

A fényviszonyokat is figyelembe kell venni. Rendszerint meg lehet oldani a tükröződést, ha az ablakkal szemben találunk helyet, akkor is, árnyékolással, vagy egy csuklósan mozgatható konzollal. Egy dolgot érzek megengedhetetlennek, ha valaki az ablak elé helyezi a TV-t. A kilátásnál, még ha nem is túl gyönyörködtető, nem lehet fontosabb egy műszaki berendezés, nem beszélve a szellőztetés nehézségeiről.

A képernyő méretének megválasztásánál gondoljunk a helyiség arányaira. Célszerű úgy tervezni, mintha egy kép lenne a falon, egy olyan , aminek a középpontját 100-120 cm magasságban kell elhelyezni. Egyrészt, ha be van kapcsolva kellemes élmény legyen, ha pedig ki van kapcsolva, akkor, az egy ugyan fényes, de mégiscsak fekete felület, tehát ne legyen nagyobb a szükségesnél. Nem beszélve arról, hogy a képernyő méretével arányban van az a távolság, ahonnan ideális néznünk a képet a szemünk és az élmény szempontjából.

El is takarhatjuk!

Előfordul, hogy valaki csak látni szereti a technikai berendezéseket, nézni nem. Erre is van megoldás! Kiegészíthetjük rusztikus bútorunkat olyan takaróelemmel, ami feledteti velünk a korszerű technikát, vagy egy tetszőleges felsőszekrénybe is elrejthetjük a képernyőt.

A szépen megformált TV készülékeknek még van egy olyan kiegészítő eleme, amit egyelőre még nem tudtak szépen megoldani a tervezők, és ez a kábelek tömege. Bevált gyakorlat, hogy egy alacsony tároló bútoron helyezzük el, ami mögött el lehet tüntetni a kábeleket, és  ahova a távirányítót is, és a hangulatlámpát is elhelyezhetjük. Az is megoldás, hogy külön erre a célra gyártott kábelcsatornába helyezzük el. Ami lehet fából, fémből, műanyagból. Külön erre a célra kialakított dobozban is el lehet rejteni a kábeleket. Egy másik gondolatmenet következményeként pedig humoros díszítőelemként is meg lehet oldani a feladatot.

Mosolyogni is szabad!

A TV-t tápláló lábeleket, mint egymint a falra felfutó virágcsokor szárát művirággal díszítették ki.
Humoros megoldás a kábelek átfogalmazására

A képek a Pinterestről vannak:

Please follow and like us: