Kerékpártárolás, avagy hol van a biciklink parkolója?

A kerékpár jármű, de lehet dísztárgy is, vagy csak nyűg, amit el kell viselni?

  • Jármű, de gyakran nem a garázsban a helye,
  • Nagyobb egy táskánál, kisebb egy szekrénynél,
  • Jól halad az úton, megállítva pedig felborul

A kerékpártárolás aktuális téma, mert egyaránt nehéz együtt élni vele, kint is bent is. Öntörvényű, a létezését nem követik szabályok, a szükséges reflexeink még nem alakultak ki előfordulásakor.

A kerékpártárolás egyik példája. Fehér falra egy natúr fa fogas van szerelve. A fogasra van alasztva a bicikli és a pumpa és egy polc elemmel ,amire egy bukósisak van letéve.

Egy jármű, amit az utcán használunk, és otthon tárolunk. Meg kell találni a helyét!

1. Eset, ha garázsban, vagy szín alatt tudjuk tárolni. Figyeljünk oda a balesetvédelmi szempontokra!

  • Ha mennyezetre szereljük, akkor ügyelnünk kell, nehogy a fejünkre essen.
  • Amikor leemeljük, legyen elegendő helyünk kitolni a garázsból, pl.:ha később alá áll egy autó.
  • Ha oldalfalra rögzítjük, számolnunk kell azzal, hogy a kormány és a pedál kiáll a jellemző síkból, nehogy beleakadjunk, vagy megbotoljunk benne.
  • Ennek a megoldásnak, ha van garázsunk, olyan előnye is van, hogy több kerékpárt is el tudunk helyezni nagy valószínűséggel.

2.A kerékpártárolás helyszíne az előszobában van

Rendszerint itt kevés a helyünk, viszont többnyire meleg időben használjuk a biciklinket, amikor amúgyis kevesebb ruhát, cipőt tárolunk itt.

  • Ha oldalfalra rögzítjük, akkor itt is figyelni kell a kiálló kormányra és pedálra.
  • Ha csak nekidöntenénk a falnak, akkor számolnunk kell azzal, hogy könnyen fölborul, ha nincs kitámasztója.
  • Természetesen, ha elegendő hely áll rendelkezésünkre, akkor a korábbi változatok is megfelelőek.

A kerékpártárolás, mint lakásdekoráció

Magyarországon kb 200 éve Használnak biciklit . Az utóbbi évtizedekben úgy került megint használatba, sőt divatossá is vált, hogy egy életérzés is tartozik hozzá. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy felhasználása túlmutat eredeti funkcióján, és sajátos színt kölcsönöz esetenként a lakásbelsőknek. (A lakások stílusairól korábbi bejegyzéseimben lehet olvasni.)

A kerékpár jellegzetes formája többféle stílushoz tud kapcsolódni sőt hangsúlyozni is tudja azokat

Az alábbi példákat nehéz definiálni, de a modern, puritán, loft stílusok jutnak eszébe a nézelődőnek. A szokatlan formai elem, oldott, derűs légkört teremt maga körül. Inspirálja a felhasználót.

Az alábbi pédákban a kerékpártárolás meglepő környezetben fordul elő, hisz romantikus hangulatú berendezés kiegészítéseként láthatjuk. Elegáns, harmonikus példák, jó rájuk nézni.

Ezt a bejegyzést abbahagyni tudom, nem befejezni. Itt a kerékpár tárolását szolgáló eszközöktől, és az így megelevenített új hangulatokról volt szó. Lehet, hogy egyszer azokról a szellemes tárgyakról lakásdekorációkról is fogok írni, amiket szintén a biciklizés divatja hívott életre.

Please follow and like us: