You are currently viewing Cica, akivel összebútoroztál, lassan, észrevétlenül
A macskaajtón közlekedik a cica

Cica, akivel összebútoroztál, lassan, észrevétlenül

Egyre gyakrabban döntünk úgy, hogy életüket egy kisállattal gazdagítjuk, aminek jelentős befolyása van a lakásunk berendezésére is, amire általában nem is gondolunk előre.

cica sötétben
Cica sötétben Fotó: Baranyai Dóra

Azt, hogy miért olyan fontos a lelkünk számára a cica látványa és a mellé társuló puha tapintás, azt nem tudjuk, viszont azt tapasztalhatjuk, hogy a cicatartás egy népszerű téma és minden, ami hozzá tartozik

 

Egy "Cica a gombolyaggal" című kép jelenik meg a képzeletünkben, amit kicsit szégyenkezve, de élvezettel fogadunk, viszont a valóságnak nincs köze a giccshez, tehát tartsunk nyugodtan cicát!

Azért foglalkozom most vele én is, mert közvetve ugyan, de érintett vagyok a témában. Így látom és tapasztalom, hogy nagyon komoly befolyással bír a lakásberendezésre ez a lakótárs. Mert ha összebútorozunk vele, akkor alkalmazkodni kell hozzá, tudomásul venni a szokásait, sőt életteret, bútort biztosítani számára.

ELŐSZOBA-KONYHA

fehér cica készül beosonni a házba foto: Unplash
...készül valamire Foto: Unplash

Először is szeret ki-be járni, ezért ha van rá mód, érdemes egy macskaajtót szerelni a bejárati ajtóra, vagy ablakra .

Az örvendetes dolog, hogy megfogja az egeret, de ha a konyhaasztalon marad valami finom ennivaló, vagy a terített ebédlőasztal egy pillanatra gazdátlan marad, akkor az ősi vadászösztön legyőz minden betanított szabályt, tehát mindent le kell takarni, ami a macska számára csábító lehet.ÉTKEZŐ

Ebéd Foto : Unplash
Cica a gazdi foteljében

Etető és itató tálat kell biztosítani  neki , lehetőleg mosható burkolatra elhelyezve, úgy, hogy az elengedhetetlenül fontos alomtáltól jó messze, egy szellős helyen,  hogy közvetlen napsütés ne érje (nálunk a kutyától való távolságtartást is szem előtt kell tartani). No meg persze a nyugalmat is biztosítani kell számukra a nyugodt étkezéshez.

HÁLÓ

Foto: Unplash
Jó éjt! Foto: Unplash

Természetesen a fekhelyéről sem szabad megfelejtkezni, amit nem biztos, hogy birtokba vesz, mert egy fotel, vagy a gazdi ágya lehet, hogy kényelmesebb, de a lehetőségét biztosítani kell neki. A körömkarbantartás kaparófája is hozzá tartozik a berendezéshez, amit a saját jól felfogott érdekedben érdemes külön kialakítani, mert különben a bútorkárpiton fogja élesíteni a körmét.

Tudjuk, hogy rendkívül játékos állat, aki nagyon ügyesen tud ugrálni, érdemes egy szobarészt játszótérnek kialakítani, ahol nyugodtan ugrálhat, mászkálhat.

DESSZERT

Egy fehér bögre cicabajusz van ráfestve és fű van beleültetve, mellette ül egy foltos cica
Jó étvágyat! Foto: Unplash

Végezetül ne felejtkezzünk el a növényekről. Egyrészt a mérgező szobanövényeket tartsuk távol tőle, másrészt tudnunk kell, hogy szeret füvet rágni, és szüksége is van az emésztésének hozzá.

ÉS A RÁADÁS

Cica élesíti a körmét a kaparőfán
Élesíti a körmét és közbe vajon mire gondol? Foto: B.D.

Macskázás után (simi, alomürítés stb.) mindig kezet kell mosni! A megfelelő orvosi felügyeletet, komolyan kell venni! Oltás rendszeresen, oltási könyvbe bejegyezve pecséttel. Féreghajtás, bolha, kullancs és egyéb élősködök távoltartása. Ha állapotos van a családban, akkor különös figyelmet kell fordítani a fentiekre!

Figyelmedbe ajánlom a Zállatorvos youtube csatornáját, ahol sok fontos információra szert tehetsz. Ha a lakás belsőépítészete iránt érdeklődsz, szíves figyelmedbe ajánlom a  bejegyzéseimet, vagy lakástervezéssel kapcsolatban az  oldalamat.

Foo:Unplash
Foto: Uplash

Tipp!

Ha tetszett a bejegyzés és az otthoni rendezkedésben elakadtál, akkor szívesen ajánlom a figyelmedbe az Ötletelés című ajánlatomat.

ötletelés csomag címlap
Please follow and like us: