You are currently viewing kis lakás praktikus berendezése
foto:unplash

kis lakás praktikus berendezése

Ha gyakran kell otthonról végezned a munkádat

A kis lakás praktikus berendezése kapcsán az otthoni munkavégzésről lesz szó, mert mostanában több munkaadó döntött a Home Office mellett. Most is, mint minden alkalommal, fordítsuk hasznunkra a nehézségeket!

Kis alapterületen még egy új, vagyis félig-meddig új funkciónak is helyet kell adnunk, a Home Office-nak. Nyilván az online módon is végezhető munkák szorulnak az otthonunk falai közé, tehát a számítógép használatának körülményeit kell professzionálisabbá tenni.
Ilyenkor mindenki (nagyon helyesen) az ergonomikus kialakítású munkaszékekre és asztalokra gondol, és a magas esztétikai igényeket kielégítő számítógép házakra. Ha már eljutottunk oda, hogy ezeket a tényezőket felülvizsgáltuk és kiigazítottuk, akár az itt olvasható korábbi bejegyzések, vagy itt igénybe vett tanácsadások segítségével,
akkor lépjünk tovább!

Otthoni munkahely fotellal és szép zöld színű fallal.

Sok embert érint az a munkaadói döntés, hogy spórolván a iroda fenntartás magas költségén és megelőzendő a vírus további terjedését, otthoni munkára szólítja fel a dolgozóit.

Egy barátságos,ablak előtti munkaasztal laptoppal
Foto: Unplash

Hatalmas kényelmet, függetlenséget és „csendet” kaptunk cserébe a fárasztó és frusztrált napi utazásokért és a munkahelyi, olykor kellemetlen intrikákért.

Ne tagadjuk meg a munkahelyünktől a szép kilátást, amennyire a lehetőségeink engedik!

Rendezzük el a munkaasztalunkat úgy, hogy jobb kedvünk legyen tőle! Egy csokor virággal, vagy egy szép tárggyal, fényképpel igyekezzünk pótolni azokat a jó élményeket, amelyekben az utazás közben részünk volt!

hangulatosan elrendezett női munkahely

Helyezzünk el egy széket, fotelt a közelünkben, hogy szükség esetén hellyel tudjuk kínálni a kollégánkat!

Férias hangulatú munkaasztal, fa egérpaddal barna tolltartóval
Hangulatos női munkahely eszközei színbe tartva. Rózsazín óra, füzet, toll

Fektessünk hangsúlyt arra, hogy megtaláljuk azt a színvilágot, ami legmegfelelőbb számunkra. Ezt a folyamatot a munkaeszközeink színeinek tudatos megválasztásával is kezdhetjük.

Ne felejtsük el, hogy a kis lakás sokféle korlátot jelent, viszont egy-egy megfelelő környezetben elhelyezett tárgy jelentősége sokkal nagyobb, mint egy nagy térben!

Fehér asztalon fehér billentyűzet mellett egy napsárga óra fekszik az asztalon-

Ez az egyik titka a kis lakás praktikus berendezése irányelvének!

Gondolatébresztőnek egy-két híres író, Agatha Christie, John Steinbeck, Ernest Hemingway és Honoré de Balzac legendás munkakörülményeit ajánlom figyelmedbe. Egy korábbi bejegyzésem erről szól.
​ Próbáljuk megfogalmazni a saját legendánkat a fentiek tükrében, de a mai körülményeknek megfelelően! Igyekezzünk átgondolni a példák derűjével, viszont pontosan, leltárszerűen, hogy a munkavégzésünknek hol a legjobb helye a lakáson belül!

Tipp!

Ha tetszett a bejegyzés és az otthoni rendezkedésben elakadtál, akkor szívesen ajánlom a figyelmedbe az Ötletelés című ajánlatomat.

ötletelés csomag címlap
Please follow and like us: