You are currently viewing Szabadság otthon, a járványveszély  ideje alatt  is 1.rész
Nappali részlet állólámpával.

Szabadság otthon, a járványveszély ideje alatt is 1.rész

A környezetünk , de különösen a lakókörnyeztetünk, jelentősen befolyásolja a hangulatunkat, és így az életminőségünket is.

Szabadság otthon, ez most a feladat! A jó hír az, hogy vannak olyan eszközeink , amelyekkel ellensúlyozni tudjuk a minket érő rossz hatásokat. Most általában az elszigetelődés az, amit célszerű ellensúlyoznunk.

Hangulatos szobarészlet. Világos színű ülőgarnitúrával mellette egy fehér állólámpával.
Nappali részlet állólámpával. Forrás:

A világítás

A korlátozott lehetőségeink közepette, érdemes végiggondolni azokat az egyszerű lehetőségeket, amikkel a hangulatunkon javítani tudunk. Az egyik ilyen a világítás. Szabadabbnak, és derűsebbnek érezzük magunkat, ha világos van körülöttünk. Az időjárás adta lehetőségekre általában egy kicsit rá kell segítenünk, de a LED-es fényforrásokkal ez nem jelent plusz költséget.

Az általános világítás mellett, egy állólámpa segítségével „átkeretezhetünk” egy szobarészletet, ami egy új hangulatot teremt, ami lehet öncélú, vagy egy kedves időtöltés helyszíne is. Eddig csak spontán leültünk olvasni, de most adjuk meg a módját , egy kiemelt környezettel! Így, egy új érzéssel tehetjük változatossá, az amúgy megszokott időtöltésünket.

Beállíthatjuk a fényforrást úgy is, hogy valami szép részletnek, vagy festménynek, tárgynak stb. kölcsönözzön új nézőpontot. Persze ezt asztali lámpával, falikarral ugyanúgy meg lehet valósítani, csak az kisebb teret fog megvilágítani.

Lakástextilek, és azok színei

A lakástextilek világa az, amivel szintén egy új világot tudunk teremteni magunk körül. A díszpárnák, takarók olyan elemek, amelyekkel könnyen, gyorsan követhetjük, az épp aktuális érzéseinket. A kényelemérzetünket is fokozza, mert jól esik a téli bezártságban bevackolni magunkat a puha meleg környezetbe.

Akkor is, ha többnyire csak nézzük, mert a látvány is felidézi bennünk ezt a fajta komfortot. Ezeknek a tárgyaknak a színével befolyásolhatjuk a szobánk összképét, egy épp a helyzetnek megfelelő módon. Általánosságban azt javaslom, hogy inkább egyszínű, nyugodt felületeket keressünk, de mindenkinek önmagának kell eldöntenie, hogy mire van szüksége. (Ez egy kis önismeret gyakorlat.) Ha úgy érzed, hogy unod a látványt magad körül, akkor már csak azt kell kideríteni, hogy egy részletgazdag környezetből egy nyugodt nagyvonalú irány a megoldás, vagy pont fordítva, az egyszínű elemeket szükséges mozgalmassá tenni.

A felsorolt elemek nem igényelnek komoly anyagi befektetést, csak egy kis elmélyült gondolkodást, közös eszmecserét. Bíztatok mindenkit, hogy éljen ezekkel az egyszerű lehetőségekkel! Ha szakemberre van szükséged, akkor itt megtalálsz!

Tipp!

Ha tetszett a bejegyzés és az otthoni rendezkedésben elakadtál, akkor szívesen ajánlom a figyelmedbe az Ötletelés című ajánlatomat.

ötletelés csomag címlap
Please follow and like us: